Meta lanserar nya AI-drivna annonsverktyg inför högtiderna

Meta har rullat ut en serie nya annonsfunktioner inför den kommande högtidssäsongen med syftet att hjälpa företag att öka sin försäljning genom mer personliga och relevanta annonser. De nya funktionerna inkluderar bland annat uppdateringar för AI-drivna Advantage+ shoppingkampanjer, vilket ger företag tillgång till fler kreativa format och förbättrade möjligheter till målinriktning.

Vad innebär uppdateringarna?

Ett av de stora inslagen är introduktionen av nya annonsformat som är utformade för att framhäva kampanjer och erbjudanden. Dessa format inkluderar annonser som belyser specifika rabatter, “köp nu”-erbjudanden och personliga kampanjer. Genom att låta företag inkludera rabattkoder direkt i annonserna, främst i format som Facebook och Instagram Reels, är målet att förbättra konverteringen. Detta innebär att konsumenterna inte längre behöver leta efter eller kopiera rabattkoder från separata e-postmeddelanden eller webbplatser, vilket skapar en smidigare shoppingupplevelse.

En annan funktion är "påminnelseannonser", där företag kan använda annonser för att påminna användare om kommande försäljningar, evenemang eller speciella kampanjer. Genom frekventa påminnelser får kunder fler chanser att köpa produkter direkt via apparna, vilket kan öka försäljningen, särskilt under hektiska shoppingperioder som Black Friday och julhandeln.

Fler destinationssidor och geografisk anpassning

Utöver dessa kreativa format har Meta infört möjligheten att inkludera flera webbplatslänkar i en enda bild- eller videoannons. Det ger kunderna fler alternativ och gör det enklare att hitta de produkter som är mest relevanta för dem, beroende på deras intressen och köphistorik.

Meta testar även annonser som riktar sig till både in-store och turister baserat på deras geografiska intresse. Denna platsbaserade annonsering innebär att företag kan optimera sin trafik, både online och i butik, under den kommande högtidssäsongen. Dessutom ökar möjligheten att nå konsumenter som kanske befinner sig i närheten av deras fysiska butiker.

“De nya uppdateringarna med bland annat förbättrade AI-drivna kampanjer, påminnelseannonser och webbplatslänkar skapar en sömlös kundupplevelse genom att hålla produkterna i fokus och guida konsumenterna mot snabba köpbeslut, vilket förenklar köpresan och ökar avsluten.”

Alexandra
SoMe-specialist, Mild

Varför detta är viktigt

Högtiderna är en kritisk tid för detaljhandlare, och konkurrensen om konsumenternas uppmärksamhet är intensiv. Genom dessa uppdateringar vill Meta hjälpa företag att sticka ut från mängden och skapa högkvalitativa, målgruppsanpassade annonser som möter konsumenterna där de är – oavsett om det är online eller i butiker.

En central del av uppdateringarna är att dessa annonseringsverktyg drivs av AI. AI hjälper till att optimera kampanjer och identifiera vilka annonser som sannolikt kommer att prestera bäst baserat på konsumentbeteende, vilket ger företag högre avkastning på sina annonseringsutgifter.

Sammanfattning

Meta uppdaterade annonseringsverktyg inför högtiderna syftar till att ge företag bättre möjligheter att maximera sin försäljning under denna viktiga säsong. Genom att erbjuda nya format för att främja kampanjer, påminnelseannonser och platsbaserad målinriktning, i kombination med AI-optimerade shoppingkampanjer, får företag möjlighet att skapa mer personliga, effektiva och riktade annonser.

Vill du ta din annonsering till nästa nivå?

Tveka inte att kontakta oss så kan vi tillsammans kika på ett samarbete.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.